Naslovna Životinje Felinologija ŠESTI MRNJAU FEST: Najlepša Britanka iz Mađarske

ŠESTI MRNJAU FEST: Najlepša Britanka iz Mađarske

7586
0
PODELI

Šestu godinu zaredom, dok novogodišnje raspoloženje još prožima stanovnike glavnog grada, u Domu omladine Beograda organizuje se Mrnjau Fest, u evropskim okvirima jedinstveni festival posvećen njenom veličanstvu mački. Ovogodišnji Festival održan je 11. i 12. januara, u organizaciji felinološkog društva Le PETit, u saradnji sa Domom omladine Beograda i JP Veterinom Beograd, pred skoro 2.000 posetilaca.

Parada raskoši i lepote

Iz godine u godinu, Mrnjau fest privlači sve više ljubitelja mačaka svih generacija. Ovog prohladnog ali sunčanog januarskog vikenda, obožavaoci ovih elegantnih i intrigantnih životinja strpljivo su čekali u redu kako bi se divili najlepšim mačkama iz cele Evrope, a veliki broj posetilaca činili su najmlađi. Svi mališani bili su odmereni, nežni i strpljivi u kontaktu sa macama, a njihove radoznale oči i široki osmesi oduševljenja dominirali su prepunom salom Doma omladine Beograda.

Na Mrnjau Festu, tokom oba festivalska dana, posetioci su imali prilike da vide raskošne i jedinstvene rasne mačke koje su se takmičile za titule najlepših po pravilima World Cat Federation sistema. Bile su tu velike i čupave sibirske i norveške šumske mačke, mejn kunovi u velikom broju, zatim elegantni nebelunzi, birmanke i uvek raskošne persijske mačke. Među kratkodlakim rasama prednjačile su britanke okruglih obraščića i robusnih tela, atraktivne bengalke, popularne ruske plave, egipatska mau i abisinske mačke nalik mini pumama. U velikom broju bile su prisutne i sve popularnije golokože sfinks mace. Sve u svemu, predstavljeno je više od 100 mačaka iz Srbije i inostranstva.