Naslovna Životinje Sitne životinje KRICI ZEČEVA IZ KINE ORE SE ČITAVIM SVETOM

KRICI ZEČEVA IZ KINE ORE SE ČITAVIM SVETOM

2824
0
PODELI

Na video klipu snimljenom u Kini, odakle potiče 90 odsto svetske proizvodnje angore, mogu se čuti krici životinja koje trpe bol. One se gaje između dve i pet godina, a u tom periodu im se uklanja krzno na svaka dva do tri meseca.

Kada se životinji iščupa krzno, ona se stavlja u kavez do oporavka. Kada životinji
“prođe rok”, radnici je ubijaju i skidaju kožu.

Čak i oni zečevi kod kojih se krzno šiša ili seče, trpe veliki bol. Za vreme šišanja, prednje i zadnje šape drže im se jako zategnute, a neizbežno je da dobijaju ogrebotine od oštrih makaza i ostalog pribora, dok se očajnički bore da se oslobode.

Pored toga, dok borave u kavezu, gole žice im povređuju osetljive šape. Ovi žečevi su pored svega užasno usamljeni, praktično da svoj, i onako tužan život provode bez društva, što je užasavajuće za njih.

PETA Velika Britanija apeluje na kupce – kaže direktor britanskog ogranka organizacije Mimi Bekeči. – Molimo vas pročitajte etiketu na džemperu ili marami. Ako piše da je od angore, ne kupujte.

U Kini ne postoje kazne za zloupotrebu životinja na farmama zečeva i ne postoje standardi koji bi se regulisalo ponašanje prema životinjama.

Lenka Tanasković

PODELI
Prethodni članakVANZEMALJCI UŽIVAJU NA TRAPISTU?
Sledeći članak60. CACIB