Naslovna Izdvojeno PANSION I VRTIĆ ZA MALE PSE

PANSION I VRTIĆ ZA MALE PSE

9390
0
PODELI

 

Sezona godišnjih odmora donosi glavobolje vlasnicima kućnih ljubimaca koji nisu uvek u mogućnosti da svoje četvoronožne članove domaćinstva povedu sa sobom. Gde ih ostaviti i kome ih poveriti na čuvanje nije laka odluka. Pansiona za pse i mačke nema dovoljno, pa su vlasnici primorani da se snalaze na različite načine.

Pred odlazak na put, vlasnik kućnog ljubimca ima poprilično težak zadatak da sazna koliko u njegovom gradu ima pansiona, kako oni izgledaju, kakve uslove nude i, naravno, po kojoj ceni.

Kako bismo im olakšali “posao”, posetili smo pansion za male pse koji se nalazi na Kanarevom brdu, u prelepom delu Beograda – starom Košutnjaku.

Kuća sa dvorištem, zatravljenim delovima i onih u betonu, omogućavaju da privremeni gosti imaju mogućnosti da se zaista lepo osećaju. A u dvorištu mala kuća, posebno urađena samo za njihove potrebe.

Domaćini objekta, kuće sa prostranim zatravljeno-betonskim dvorištem, veliki su ljubitelji pasa i vlasnici 11 malih četvoronožnih prijatelja. U dvorištu je posebna kuća za četvoronošce, sa odvojenim boksovima koji omogućavaju “privatnost” budućim gostima. Sve je izrađeno od odgovarajućih materijala koji se lako održavaju i dezinfikuju. Prostor je zanimljivo dekorisan, klimatizovan i termički izolovan, dvorište se svakodnevno pere, a sve je tretirano sredstvima protiv krpelja i buva. Kućice su prilagođene malim psima, imaju penjalice, jastuke, igračke, veštačku travu i dovoljno prostora da se psi ne osećaju izolovano, čak i kad su u zatvorenom prostoru.

Ljubimci imaju slobodu kretanja tokom celog dana, celodnevni nadzor i mogućnost da budu sami ili u društvu. Veterinar je non-stop na raspolaganju, a domaćini nude “gostima” i dodatne usluge, poput šišanja, kupanja, sređivanja noktiju i ušiju…

Hrana je kvalitetna i prilagođena rasi i uzrastu, a vlasnici mogu da ostave hranu na koju je ljubimac navikao.

Ukoliko vlasnik poželi, može da dovede ljubimca u ovaj objekat na “upoznavanje” nekoliko puta pre ostavljanja, kako bi se navikao na ljude i prostor. Novopridošlom psu negovatelji posvećuju više vremena, a od velike koristi je i društvo drugih pasa poput toj pudle, pudle i nemačkih patuljastih špiceva.

U ponudi pansiona je dnevni i višednevni smeštaj. Psi koje vole društvo imaju mogućnost zajedničkih aktivnosti tokom celog dana, kako u pansionu, tako i u dvorištu. Za “goste” koji vole individualne šetnje na povocu organizuju se rute po šumskoj stazi ili na ulici. Svaki ljubimac se posebno hrani, a obroci se baziraju na osnovu njegovih navika i potreba.

U slučaju lošeg vremena, psi se na svaka tri sata izvode u šetnju. Ujutro se puštaju oko 7 sati, uveče (oko 22.30) se pansion zatvara, a psi se obilaze dva puta u toku noći.

Psi koji dolaze u dnevni boravak (vrtić) imaju organizovane aktivnosti sa drugim psima, isto kao i “gosti” koji ostaju više dana. Obezbeđen je obrok i šetnja, kao i mesto za odmor i spavanje, a u ponudi su i usluge prevoza do pansiona i vlasnikovog doma.

Ugovor

Ukoliko se odluči da koristi usluge pansiona, vlasnik potpisuje ugovor o boravku ljubimca koji sadrži sve potrebne informacije o psu. Zahvaljujući tome je olakšan posao negovateljima koji imaju uvid u potrebe i osobenosti svakog gosta. Veoma je važno da vlasnici iskreno daju sve informacije o ponašanju svog ljubimca kako bi i njemu i drugim ljubimcima bilo što prijatnije.

Prijem

Prilikom prijema psa, vlasnik treba da donese potvrdu od veterinara o zdravstvenom stanju, vakcinaciji i eventualnim specifičnostima na koje treba obratiti pažnju, a pas mora da bude i zaštićen od ektoparazita (buva, krpelja, šugarca…).

www.alo-av-av.rs

E.Z.

Foto: B. Raičević

 

PODELI
Prethodni članakNOĆNI JASMIN
Sledeći članak900 brojeva “Zova”