Naslovna Fenomeni NEZAMENJIVI TRAGAČI

NEZAMENJIVI TRAGAČI

3669
0
PODELI

Vlasnici koji su nekad izgubili psa znaju kroz koja su iskušenja prolazili kako bi pronašli svog kućnog ljubimca. Iskustvo govori da je najveći procenat pronađenih pasa i mačaka već prvog dana kada se izgube ili odlutaju, a kako dani prolaze, verovatnoća pronalaska opada.

Dešavaju se i takve situacije da ljubimac bude pronađen u kasnim večernjim satima i da ima mikročip. Ali, koga će “pronalazač” psa pozvati u 23 sata uveče da očita mikročip, kada su veterinarske ambulante, po pravilu, uglavnom zatvorene? Ljubimca možete pronaći i usred dana, ali ako je ambulanta udaljena od mesta pronalaska, a vi nemate automobil, očitavanje mikročipa i vraćanje životinje vlasniku postaje nemoguća misija.

Vođeni svim tim problemima, aktivisti Kinološkog društva “Novi Beograd” su, u saradnji sa “Super Labom”, pokrenuli akciju podele besplatnih privezaka sa QR kodom. Kako oni funkcionišu? Ukoliko pronađete kućnog ljubimca koji ima privezak sa QR kodom, uključite vašu kameru na mobilnom telefonu, uperite je u QR kod, koji se nalazi na privesku i na ekranu će se odmah pojaviti podaci o pronađenom ljubimcu. Očitavanje je trenutno, a vaše je samo da pozovete vlasnika i obradujete ga informacijom da se njegov izgubljeni ljubimac nalazi upravo kod vas.

Jednostavno očitavanje QR koda i njegovo besprekorno funkcionisanje verovatno će zainteresovati mnoge vlasnike pasa. Veterinaske ambulante, koje su se dobrovoljno prijavile da učestvuju u akciji, imaće vidno istaknutu nalepnicu da će obavljati besplatnu podelu privezaka sa QR kodom. Ovo će se odnositi isključivo na kućne ljubimce koji se prvi put mikročipuju. Ljubimci koji su ranije čipovani neće biti zaboravljeni, jer će se očitavanje koda kod njih i dalje odvijati klasičnom metodom, putem čitača mikročipova.

Najnovija akcija Kinološkog društva “Novi Beograd” ima dva cilja: da olakša potragu za izgubljenim kućnim ljubimcima i poveća procenat njihovog pronalaženja, već prvog dana, i da podigne svest vlasnika pasa o obaveznom mikročipovanju svih ljubimaca, budući da je to zakonska obaveza

Kinološko društvo “Novi Beograd” je na raspolaganju svim čitaocima Revije ZOV koji žele da saznaju sve informacije o našoj najnovijoj akciji. Zajedno sa nama, čuvajte svoje kućne ljubimce i potražite kod svog veterinara nalepnicu i preuzmite besplatan privezak sa QR kodom za pronalaženje izgubljenih kućnih ljubimaca!

Tekst i fotografije: G. Š.

Antrf

Priznanje “Animal’s Best Friend”

Kompanija “Novosti” – Revija “ZOV” i Kinološko društvo “Novi Beograd” – TV emisija “Pet Friendly”, tradicionalno, treći put zaredom će dodeliti nagradu pod nazivom “Animal’s Best Friend” (ABF). Ovo priznanje će dobiti pojedinac, grupa ljudi ili kompanija koji su u protekloj 2018. godini najviše doprineli dobrobiti životinja u Srbiji i regionu.

Svečanost i konferencija za medije biće održani u prostorijama Kompanije “Novosti”, 1. marta sa početkom u 12 sati, dan uoči 35. rođendana Revije “Zov”.

 

PODELI
Sledeći članakJUBILARNI MRNJAU FEST