Naslovna Fenomeni LJUBITELJI ČOKOLADE I PUŠAKA

LJUBITELJI ČOKOLADE I PUŠAKA

2764
0
PODELI

POJEDINE DIVLJE ŽIVOTINJE SILOM PRILIKA POSTAJU LOPOVI

 

Poklone koje je jedna američka porodica ostavila u korpi ispred svoje kuće, kako bi zahvalila dostavljačima, prema snimcima kamere, pojela je lokalna veverica, prenose mediji.

Mišel Bodro iz Mejplvuda napisala je na svom blogu da je za dostavljače svake godine ispred kuće ostavljala slatkiše, rukavice i druge poklone, ali je ove godine, posle nekoliko sati, korpa sa darovima potpuno ispražnjena.

Lopov se, kako se čini, prvo okomio na najskuplje poslastice – čokoladu Đirardeli. Porodica je postavila kameru koja je zabeležila sada već punačku vevericu kako rovari po korpi.

Suprug Mišel Bodro je pokušao da prati vevericu kako bi otkrio njeno skladište, ali je životinja pobegla u nepoznatom pravcu. Porodica Bodro se dosetila i sada darove stavlja u veliku teglu sa poklopcem. Oni ipak priznaju da ih je veverica “prestupnica” razveselila, pa je i ona, pored tegle, dobila svoju porciju oraha, kukuruza i semenki.

Međutim, nestašna veverica se pokazala prilično izbirljivom. Semenke je samo razbacala ispred kućnog praga, ali je zato ostalo pojela u slast.

Nekako u isto vreme, u dalekoj ruskoj tajgi, jedan pedesetsedmogodišnji lovac je doživeo nešto zaista neobićno. Budući da je bio u lovu kilometrima daleko od najbližeg sela, odlučio je da ostane u šumskoj kućici. Tu je ostavio svoje stvari i otišao po vodu, saopštila je pres-služba regionalne ruske policije. Kad se vratio, začuo je sumnjive zvuke i ugledao medveda. Kako bi izbegao susret sa zveri, lovac je pobegao u šumu gde se krio nekoliko sati.

Vrativši se u kućicu, video je da mu je nestala torba sa dve puške. Nekoliko dana je tražio svoje puške po tajgi, a zatim je o ovom događaju obavestio policiju, prenosi Tas.

Po dolasku, policija je proverila okolinu, ali je sneg prekrio tragove medveda. Da nesreća bude veća, lovcu sada preti novčana kazna, a možda i izgubi pravo da kupuje i koristi oružje naredne godine. Šta će medvedu puške, niko nije umeo da odgovori.

S. Š.