Naslovna Lov i ribolov DANONOĆNO BDENJE NA VODAMA

DANONOĆNO BDENJE NA VODAMA

4894
0
PODELI

REČNA POLICIJA U BORBI PROTIV RIBOKRADICA

Osim što svakodnevno rade na sprečavanju mnogih krivičnih dela i prekršaja, pripadnici policijskog odeljenja “Dunav” iz Kostolca i dalje se uporno bore protiv ribokrađe na Dunavu. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, najuspešniju akciju organizovali su u noći između 16. i 17. maja.

– Samo na području Ade Čibuklije, nedaleko od Kličevca i Rama, pripadnici rečne policije iz Kostolca pronašli su i zaplenili pedesetak mreža, a na lokalitetu Katanski brod, na delu su uhvatili ribokradicu sa plovećom mrežom i protiv njega podneli prijave za nezakonit ribolov, upravljanje čamcem bez odgovarajuće dozvole i upotrebu neregistrovanog plovila – rekao nam je jedan od nekoliko savesnih ribolovaca koji su izvršili prijavu ribokrađe, a iz razumljivih razloga nije želeo da mu se ime spominje u medijima.

Policijsko odeljenje “Dunav” od početka maja svakodnevno je angažovano na sprečavanju nezakonitog ribolova. U proteklih nekoliko nedelja, na Dunavu i u prirodnom mrestilištu Šugavica zaplenjen je veliki broj mreža, a rasvetljeno je i krivično delo krađe čamca na lokalitetu Konjsko groblje. Akcija se sprovodi u saradnji sa korisnicima voda na ovom području, odnosno sa pripadnicima ribočuvarskih službi JP Vojvodinašume – ŠU Kovin i banatski Karlovac, kao i sa ŠG Severni Kučaj (Požarevac).

Apelujemo na kolege da sve slučajeve nezakonitog ribolova prijave na telefon rečne policije: 012/243-500.

S. L.

FOTO : P. Mitić